Výrobu a prodej našich produktů nepovažujeme jen za srdečné potěšení a radost, ale také za velkou zodpovědnost. Ke svým zákazníkům i k přírodě. Záleží nám na tom, aby celý proces od prvního zrnka pylu po poslední medovou lžičku probíhal co nejšetrněji a v souladu s přirozeným fungováním přírodních procesů.

Čistá chuť přírody

Veškeré medy a medové speciality, které v našem sortimentu najdete, vyrábíme výhradně z darů přírody. Jak samotný med, tak jeho přísady, pocházejí pouze z přírodních zdrojů a neobsahují (a podle nás především ani nepotřebují) žádné dodatečné konzervační látky, sladidla, umělá barviva ani aromata.

Jedinou výjimkou je ochucený med HoneyMix Čokoláda, který obsahuje glukózo-fruktózový sirup kvůli optimální konzistenci a cukr jako přirozenou součást mléčné čokolády. Výsledek směsi nás natolik nadchl, že jsme se v tomto případě rozhodli výjimečně malinko slevit ze svých zásad a do sortimentu ho zařadit. Suroviny pro všechny naše ostatní produkty pečlivě vybíráme z toho, co nám dá k dispozici příroda.

honeymix ochucené medy

Včelařská velmoc jako záruka profesionality

Naše medové zdroje pocházejí z Ukrajiny, která patří k největším světovým producentům medu a včelařství je hluboce zakořeněno v místních tradicích, včetně těch kulinářských. Není divu – přírodní podmínky bohatému včelímu životu přímo nahrávají.

Na ploše Ukrajiny se rozkládá skoro 8 mil. ha luk a 9,5 ha lesů. Součástí místní flóry tak není jen pestrá nabídka bylin, ale i kupříkladu včelami oblíbené lípy a akáty. Téměř 60 % orné půdy tvoří černozem, která obsahuje vysoké množství živin a umožňuje pěstování široké škály plodin včetně slunečnice, jímž je Ukrajina největším světovým pěstitelem. Včely si tak rozhodně nemohou stěžovat na nedostatek inspirace pro svou neúnavnou práci.

kvalita

Moderní výrobní postupy pro nejlepší výsledek

Při zpracování medu dbáme na dodržování náročných výrobních postupů, které zaručují zachování zdraví prospěšných látek. Totéž platí pro přísady do našich ochucených medů. Sušení mrazem (tzv. lyofilizace), kdy se ovoce prudce zmrazí na velmi nízkou teplotu a za nízkého tlaku se několik dní zbavuje zhruba 85 % vody, představuje způsob šetrný nejen k barevným a chuťovým vlastnostem, ale především k těm výživovým.

Kreativita i udržitelnost v exkluzivním balení

Záleží nám na co nejšetrnějším využití veškerého včelího úsilí. Naše medové speciality dodáváme v optimálních velikostech, které umožňují včasnou spotřebu i skladování. Díky skleněnému balení navíc nejen skvěle vypadají a chutnají, ale umožňují také snadnou recyklaci. Pokud patříte ke tvůrčím osobám, můžete se pustit i do tzv. upcyklace, tedy najít našim skleničkám zcela nové, nevšední využití ve své domácnosti. Naše profily na Facebooku Instagramu se v tomto případě už nemohou dočkat vašich skvělých nápadů.