Tomatová polévka s medem

list Kategorie: Chuť

Zima zdaleka nekončí a ještě o ní nejspíše chvíli uslyšíme. Proto je dobré si připomenout, že nic nezahřeje prokřehlé tělo lépe než lahodná polévka. Dvojnásob je-li inspirována sluncem prosáklou Itálií a dochucena medem s vůní léta.

Budete potřebovat: 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 plechovka krájených rajčat, 0,5 l vývaru, sůl, pepř, provensálské koření, 50 g strouhané mozzarelly a 2 lžíce přírodního květového medu HoneyMix

Středně velkou cibuli nakrájejte nadrobno a nechte na olivovém oleji zesklovatět. Přidejte krájená loupaná rajčata a podle chuti přírodní květový med HoneyMix. Osolte, opepřete a zalijte horkým vývarem – ideálně zeleninovým, ovšem ani masový jistě nezklame. Dochuťte provensálským kořením a vařte zhruba 20 min. na mírném plameni. Nakonec polévku z plotny odstavte a rozmixujte tyčovým mixérem. Při servírování nejprve nasypte na dno talíře trochu strouhané mozzarelly a poté ihned zalijte horkou polévkou. Na závěr můžete polévku ještě lehce pocákat medem.

Ještě jemnější a krémovější chuti dosáhnete buď přimícháním smetany přímo do polévky, nebo dozdobením polévky lžící zakysané smetany navrch.

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota January February March April May June July August September October November December