Tomatová polévka s medem
Zima zdaleka nekončí a ještě o ní nejspíše chvíli uslyšíme. Proto je dobré si připomenout, že nic nezahřeje prokřehlé tělo lépe než lahodná polévka. Dvojnásob je-li inspirována sluncem prosáklou Itálií a dochucena medem s vůní léta.
Budete potřebovat: 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 plechovka krájených rajčat, 0,5 l vývaru, sůl, pepř, provensálské koření, 50 g strouhané mozzarelly a 2 lžíce přírodního květového medu HoneyMix
Středně velkou cibuli nakrájejte nadrobno a nechte na olivovém oleji zesklovatět. Přidejte krájená loupaná rajčata a podle chuti přírodní květový med HoneyMix. Osolte, opepřete a zalijte horkým vývarem – ideálně zeleninovým, ovšem ani masový jistě nezklame. Dochuťte provensálským kořením a vařte zhruba 20 min. na mírném plameni. Nakonec polévku z plotny odstavte a rozmixujte tyčovým mixérem. Při servírování nejprve nasypte na dno talíře trochu strouhané mozzarelly a poté ihned zalijte horkou polévkou. Na závěr můžete polévku ještě lehce pocákat medem.
Ještě jemnější a krémovější chuti dosáhnete buď přimícháním smetany přímo do polévky, nebo dozdobením polévky lžící zakysané smetany navrch.